BLOG

Projekat za kompaniju FLORA DOO, Ivanjica

Projekat za kompaniju FLORA DOO, Ivanjica

Naš tim stručnjaka nedavno je izveo projekat za kompaniju „FLORA“ DOO sa sedištem u Ivanjici, čija je delatnost prerada i konzervisanje voća i povrća, a koja je sada u mogućnosti da efikasnije raspolaže električnom energijom i ostvari značajne uštede.

Elektrana od 160 kWp sa garantnim rokom na izvršene radove od 5 godina je instalirana uz pomoć 420 fotonaponskih ćelija. Garancija za isporučene solarne panele je 25 godina za linearno opadanje efikasnosti solarnih modula, dok garantni rok za isporučene invertore iznosi 10 godina na materijal i izradu, pod regularnom primenom, instalacijom, upotrebom, uslovima korišćenja i održavanja. Garantni rok za isporučenu i ugrađenu potkonstrukciju za solarne panele iznosi 10 godina.

Istakli bismo da dugogodišnje garancije potvrđuju pouzdanost i sigurnost materijala i stručnosti koju ugrađujemo u svaki naš projekat.

Pored isplativosti investicije na duge staze, ovaj projekat ima i značajan uticaj na zaštitu životne sredine i širenje svesti o značaju zelene energije. Naš tim je prepoznao šansu da unapredi funkcionisanje celog FLORA sistema, s obzirom na to da se radi o hladnjačama i da će radovi koje smo izveli umnogome doprineti pozitivnim efektima delovanja.

Takođe, korišćenjem solarnog programa, investitor dobija mogućnost samostalnog raspolaganja električnom energijom, što donosi mnoge prednosti u pogledu efikasnijeg korišćenja i smanjenja gubitaka tokom transporta.

Kada se sve ovo uzme u obzir, jasno je da ugradnja solarnog programa na hladnjače predstavlja isplativu i ekološki odgovornu odluku koja ima dugoročne pozitivne efekte na poslovanje investitora i okolinu, doprinosi povećanju profita, a uštede omogućavaju ulaganje u druge aspekte poslovanja.

 

PODELI:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email